Koroonaviiruse levik Rõuge vallas on muutunud kriitiliseks

Rõuge FOTO: Aigar Nagel

Rõuge vallas on järsult tõusnud koroonaviirusesse nakatunute hulk, eriti viimastel päevadel ja iseäranis täna.

Ainuüksi täna lisandus Rõuge valda 18 uut positiivset koroonatesti tulemust. Tänase seisuga on nakatunute arv 100 000 elaniku kohta 1034, see on peaaegu kaks korda rohkem kui Eestis keskmiselt.

Olukorra tõsidust arvestades ning soovides hoida käigus asutuste ja ettevõtete tööd palub vallavalitsus kõigilt oma kodanikelt abi koroonaviiruse leviku tõkestamisel, järgides järgmisi lihtsaid elupäästvaid reegleid:

- Püsi kodus, väldi kokkupuuteid inimestega väljastpoolt oma leibkonda.

- Käi poes ja muudes avalikes asutustes ainult hädavajadusel ja kindlasti maskiga!

- Kanna avalikus ruumis liikudes alati maski!

- Hoia teiste inimestega vähemalt 2-meetrist distantsi.

- Väljast tulles pese ja desinfitseeri käsi.

- Vähimategi haigustunnustega püsi kodus!

- Ära mine külla ega kutsu külalisi!

Tee seda ise ja ütle ka teistele!

Me ei saa kedagi selleks kohustada, kuid soovitame tungivalt hoida end ja säästa teisi ning suunata ka teiste, eriti meie eakate kaaskodanike tähelepanu sellele, kui oluline on just praegu meie igaühe käitumine viiruse leviku tõkestamisel.

Comments  
  0
Küll see koolirahvas võib hädaldada! Kuidas te tahate, et lapsed sellises olukorras hakkama saaksid? Needsamad lapsed, kes peavad ka KOOLIS olles olema hirmus paindlikud?! Et kui enne oli lapsel ehk häda vaid kodustega siis nüüd on õpetajal ka raske temaga. Koroona käib üle ja võtab oma. On see siis kellegi elu või parem tervis. Midagi pole teha...kaitseme palju tahame ja jaksame! Ikkagi.
  +9
Reformarid soovivad piirangute lõdvendamist, kõrtsmikud on hädas kribivad Pevkuri ukse taga.
  +10
Päästke Võrumaa niikaua hilja pole!
  +22

Quoting No:

Nendest piirangutest on nii palju juba juttu olnud... Kui ikka aru ei saa, siis pole midagi parata. Ega terviseamet jõua ka kõiki süüdimatuid oma kõnedega rõõmustada.


Tegelik elu on näidanud, et soovitused ja palved ei tööta lihtrahva seas ammugi. Palun saage aru, kõige efektiivsemalt ja magusamalt levib viirus praegu koolides, laste seas. Läheb nagu kulutuli, enne, kui arugi oled saanud. Varstu on juba nädala distantsõppel ja Mõniste minemas distantsõppele. Nakatunuid arvukalt. Nendel koolidel polegi teha muud, kui see jama nüüd läbi elada. Võin isiklikust kogemusest öelda, et see on väga kole. Teised koolid võiksid kergemini pääseda. Kuna aga selle nädala teisipäevases volikogus juhtus ka olema koroonapositiivseid ja tekkinud lähikontaktsetega liikus viirus üle terve valla laiali, siis suure tõenäosusega on nakkus jõudnud ka juba teistesse koolidesse. Ennetavalt need ka distantsõppele panna vähemalt 10 päevaks, siis jõuab viirus nakatunutel ära avalduda, aga terved saavad pärast karantiini normaalselt koolitööd jätkata. Vald ehk koolipidaja saaks seda koostöös koolijuhtidega korraldada, kui vähegi julgust ja vastutustunnet juhtub olema. Vastupidi toimides, oodates ja vaadates ei jäägi muud üle, kui käsi mudides õnnetult nakatumise tõusu pealt vaadata ja määgida, et inimesed, palun täitke tingimusi jne. Mis tegelikult suures plaanis oodatud efekti ei anna.
  +11

Quoting No:

Nendest piirangutest on nii palju juba juttu olnud... Kui ikka aru ei saa, siis pole midagi parata. Ega terviseamet jõua ka kõiki süüdimatuid oma kõnedega rõõmustada.


Kõned polegi ehk peamine. Eks inimesed teavad ise ka, kuidas olla. Kurjast on aga koolidele mitmeid päevi vastamata jätmine olukorras, kus esineb vajadus distantsõppe kehtestamiseks või muutmiseks. Kooli pidaja toetavast suhtumisest ja abist pole isegi mõtet rääkida mitte.... Veelkord, ei imesta selle juures, et on bardakk.
  +15
Nendest piirangutest on nii palju juba juttu olnud... Kui ikka aru ei saa, siis pole midagi parata. Ega terviseamet jõua ka kõiki süüdimatuid oma kõnedega rõõmustada.
  +18
Kiirelt panna püsti vallas eriolukord ja mõneks ajaks koolid distantsõppele saata? Lisaks läbi mõelda piirangud, mida sinna lisaks kehtestada. Nii saaks viiruse leviku kiiremini kontrolli alla. Terviseametile praeguses olukorras loota pole võimalik, selle lähikontaktsete hulga juures ei suudeta enam järge pidada, on selliseid, kes nädal hiljem veel läbi helistamata. Lisaks on viirusega hädas olevad koolid täiesti omapead jäetud, terviseamet ei võta päevade viisi isegi ühendust ehk viibib distantsõppe kehtestamine või korrigeerimine Mis on nonsess praeguses olukorras. Pole ime siis, et viirus levib. Kui volikogu ka ei huvita ja kontaktselt kogunetakse... krr

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD