Kuumad ilmad innustavad lihagrillidele kuuma andma

Mulgi Lihakarni Võru kaupluse töötajad Anneli Oeselg (vasakul) ja Maarika Raiesmaa hoidsid pühade ajal rahva lihavarud parajas suuruses. Foto: AIGAR NAGEL

Mulgi Lihakarni Võru kaupluses läksid lihapoeketi juhataja Tõnis Viili sõnul pühade eel kenasti kaubaks kõik nende pakutavad suvetooted. Ta toob müügihittidena esile šašlõkid, grill-lihad ja grillvorstid. „Jaanipäev on grillimise aeg ja eesti rahvas on grillirahvas,” muheleb Viil.

Jaagumäe poeketi juht Taimar Timmi nendib, et rahvas on pöördunud tagasi oma juurte juurde – sel aastal andis tooni ise toorlihast šašlõki marineerimine. Talunik näeb selle trendi taga ka suurt hinnavahet toorliha ja valmistoodangu vahel.