Ihu kurnav särtsumärjuke on Võru lastele kohati kättesaadav

Esimesena teatas Rimi 2012. aasta augustis, et ei müü enam energiajooke alla 16aastastele klientidele. Fotol Rimi Mini juhataja Regina Tamm. Foto: AIGAR NAGEL

Lehe poole pöördus murelik lugeja, kelle kinnitusel saab kohalik noorsugu mõnest siinsest kauplusest segamatult energiajooki soetada. Ei kassas ega saalis leiduvat infotahvlit tervisele kahjuliku vedeliku soovituslikest müügipiirangutest.

Soovitus, mitte kohustus

Olgu lisatud, et valitsus ei ole energiajoogi müügile kehtestanud vanusepiirangut ja riigis kehtib kaupmeeste hea müügitava kokkulepe. Mureliku lugeja vihje peale uuris toimetus mainitud kaupluse esindajalt, miks nad ei ole liitunud Eestis levinud hea tava kokkuleppega, mille kohaselt alaealistele energiajooke ei müüda. Kaupluse kõneisik jäi oma vastuses üldsõnaliseks ja möönas, et tõesti ei ole liitutud hea tava kokkuleppega. Samas on vanusekontroll tema kinnitusel pisteline ning iga kassapidaja käitub energiajooki noorele müües oma sisetundest lähtuvalt.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD