Erilised eriõed annavad nõu patsientidele ja kolleegidele

Alice Venski. FOTO: Aigar Nagel

Üha sagedamini tuleb seltskondades jutuks see, et kellelgi ootab ees õe vastuvõtt või on seal juba käidud ja head nõu saadud. Sel korral usutlesime eriõdesid, kes nõustavad patsiente mitmel erialal ning on toeks ka oma kolleegidele. Küsimustele vastavad Alice Venski, Lõuna-Eesti haigla infektsiooni- ja diabeediõde, ning Ave Vaidla, PERHi õde-nõustaja hematoloogia ja onkoloogia erialal.

Kuidas läksid viimati lõpetatud õpingud ja mida neist tööellu kaasa võtsite?

Alice Venski: Aasta alguses lõpetatud magistriõpingutest võtsin kaasa lisateadmisi, mis aitavad mul paremini panustada õenduse arengusse. Oleksin ehk soovinud enamatki õppida, kuid pidin leidma tasakaalu õpingute, laste ja töö vahel.

Ave Vaidla: Lõpetasin edukalt eriõe õppe 2019. aastal, spetsialiseerudes kliinilise õenduse erialale. Õppe läbinuna oli soov käivitada hematoloogiakeskuses iseseisva õe-nõustaja ametikoht. Õpe andis juurde iseseisvust, kindlustunnet ja dokumenteerimise ühtselt mõistetavat oskust. Aitas märgata probleeme, lisas teadmisi ja oskusi tegeleda hematoloogilisest ja onkoloogilisest ravist tulenevate kõrvaltoimete ennetamisega.

Ave Vaidla Foto: MEELI KÜTTIM

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD