Vähekindlustatud inimeste huvi tasuta ühekordsete maskide vastu on olnud oodatust väiksem

Rõuge valla sotsiaalosakonna juhataja Triinu Õispuu sõnul võib madal huvi maskide vastu olla tingitud sellest, et info ei ole veel vajalike sihtrühmadeni jõudnud. Teavitamisega tegeletakse ning võimaluse korral viiakse maskid ka inimestele koju kätte. Foto: AIGAR NAGEL

Valitsus otsustas vähekindlustatud inimestele saata riigi kesksest varust miljon ühekordset kirurgilist maski.

Maske saab kasutada seni, kuni ollakse valmis tarnima juba varem ette nähtud korduvkasutatavad maskid. Kogus arvestati nii, et igale vähekindlustatud inimesele oleks praegu tagatud vähemalt üks karp ehk 50 maski. Kuna viiruseoht jääb ilmselt kehtima veel pikaks ajaks, siis on igal juhul mõistlik tagada inimestele esimesel võimalusel ka kvaliteetsed korduvkasutatavad maskid. Kõikidele toimetulekutoetuse saajatele kahe korduvkasutatava maski hankimiseks tähendab see kokku 40 000 maski. Ühekordsed maskid vähekindlustatud peredele saadeti laiali kohalikele omavalitsustele, kes peavad tagama maskide jõudmise inimesteni.

Jagamine omavalitsuste õlul

Valitsus eraldas Võru linnale 19 350, Võru vallale 17 350, Rõuge vallale 6700, Antsla vallale 3800 ning Setomaa vallale 6900 maski.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -1
Ei taha neid asju omale näkku ei rikkad ega vaesed.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD