Aasta kandvaima toidukogumiskampaania korraldamine oli tänavu raskendatud

Toidupanga töötaja Tiit Toome (vasakul) ning Võrumaa Toidupanga koordinaatorid Ester Penk ja Ove Palo. Töötajate sõnul on toidupangas tööd rohkem, kui ära teha jõuab ning vabatahtlike abikäed on alati oodatud.

Möödunud nädala reedel ja laupäeval toimusid suuremates kauplustes üle Eesti Toidupanga talvised toidukogumispäevad, kus osales ligi 700 vabatahtlikku. Selle tulemusel koguti abivajajatele ligi 34,5 tonni toitu, millest 1364 kilogrammi Võrumaal. „Hetkeolukorda arvestades võime tulemusega kindlasti rahule jääda ning oleme ääretult rõõmsad, et enamikus Eesti piirkondades toidukogumispäevad siiski üldse toimuda said,” sõnas toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske, lisades, et näiteks jäid sel korral kogumispäevad ära Jõhvis, Haapsalus ja Põlvas.

Kogumispäevade korraldamine oli ka Võrumaal keeruline, sest puudu oli eeskätt vabatahtlikest. „Keeruline oli kogumist korraldada. Range soovitus oli vabatahtlikeks mitte kutsuda eakaid, kuid eelneval korral moodustasid just nemad peaaegu enamiku abilistest. 24 vabatahtlikust oli tol korral abis Võru pensionäride päevakeskusest 16 inimest,” kinnitab Võru Toidupanga koordinaator Ove Palo.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -1
Araabiamaades ja sotsialismi maades puuduvad kodutud ja puudust kannatavad inimesed.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD