Menu

.      

Suwem on pankrotis

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

ASI Suwem hooned Laheda vallas Himmal. FOTO: Võrumaa TeatajaPANKROT ❯ Ligi 50 töötajaga Põlva- ja Võrumaa piiril Laheda vallas Himma külas asuv lastemööbli tootmise ettevõte AS Suwem on pankrotis.

„Olen esitanud kohtule pankrotiavalduse,” kinnitas eile Suwemis oma töökabinetis kohal olnud juhataja Viljar Repp. Tema sõnul on nüüd kohtu asi otsustada, kas kuulutada pankrot välja või mitte.

Repp ütles pankroti põhjusi kommenteerides, et selle põhjus on püsiv maksejõuetus. Juba poolteist kuud pole ettevõte suutnud materjali sisse osta. Nüüd on raskusi töötajatele palga maksmisega, mistõttu käis eile ettevõttes kohal töötukassa esindaja, kes selgitas töötajatele võimalusi. Repp ütles, et koondada on kavas kõik töötajad, tööle jäävad ainult mõned valvurid. Töötajad on kavas koondada lähiajal, kuni kõik pooleliolevad tööd lõpetatud saavad. Eile kella 11 ajal töötukassa koosolekule läinud töötajad rääkisid, et praegu töötavad inimesed osalise tööajaga.

Repp ei lubanud eile ajakirjanikul osaleda töötajate kohtumisel töötukassa esindajaga. Samuti ei tahtnud Repp, et temast pilti tehakse ja pidas paremaks, et Suwemi teemal üldse mitte kirjutada. Repp põhjendas pildistamisest keeldumist, et see on eravaldus.

{fcomment}

 

ARVAMUS