Menu

.      

Estonia memoriaali juurde pärja asetanud Võru abilinnapea: „Raske on end sellesse olukorda paigutada”

  • Kirjutas Heleri Lakur

Endiste kolleegide ja võrumaalaste mälestuseks, kes hukkusid Estonia laevakatastroofis, asetasid praegune abilinnapea Toomas Sarapuu ning haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla 17 küünalt ja pärja. Foto: AIGAR NAGEL

Esmaspäevahommikust olukorda ja vaikust Võru linnavalitsuses ei anna loomulikult võrrelda aastatetaguse tragöödiaga, kui Estonia laevakatastroofi järel kaotas Võru linn suurema osa linnavalitsuse töötajaist, rääkimata sõpradest ja sugulastest, keda meri enam tagasi ei andnud.

Ka eile valitses Võru linnavalitsuse ruumides suurem vaikus kui tavaliselt, sest suurem hulk töötajaist olid kas haigestunud või sunnitud viibima eneseisolatsioonis.

Valitseb vaikus

1994. aasta 28. septembri tormisel ööl hukkus teel Tallinnast Stockholmi reisiparvlaev Estonia, viies endaga merepõhja kaasa 852 inimest. Nende seas 17-liikmeline Võru linna delegatsioon, kelle hulgast meri ei andnud mitte kedagi tagasi. Eile, 26 aastat tagasi algas eriolukord Võru linnajuhtimises.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD