Menu

.      

Tamula rannaala konkursi tähtaeg läheneb

  • Kirjutas Kalev Vilgats

Tamula rannaalal toitlustaja peab kõigepealt tegema tõsise investeeringu. Kümme aastat ei pruugi olla piisav kulude tagasisaamiseks ja kasumi teenimiseks. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnavalitsuses on käimas kasutuskonkurss eesmärgiga leida kümneks aastaks Tamula rannaalale toitlustusteenust pakkuv ettevõte. Võidab parem kontseptsioon, mis tuleb teostada firma kuludega. Kui Võrumaa Teataja neljapäeval huvitus, kas pakkujaid on palju, selgus, et ei ühtegi.

Linnavalitsuse linnamajanduse osakonna linnavarade vanemspetsialist Eve Saaremägi ütles, et tähtajani 2. mail on veel veidi aega ja ehk mõni ettevõtja siiski tunneb võimaluse vastu huvi.

Hädavajalik uuendus

Tamula rannaala/promenaad avati 2009. aastal ja rekonstrueeriti kümme aastat hiljem. Alas on rannavalve, heakorrateenused, rannatarvete laenutus ja rajatud erinevaid tegelusalasid.

2007. aastal väljastati kasutusluba rannas kaubandus- ja toitlustusteenust pakkuvale rannabangalole ja seda teenindavale abihoonele, mis pakub kaubandus- ja toitlustusteenust. 2018. aastal korraldati bangalo ja abihoone rentimiseks hankekonkurss. Toona võitnud ettevõttega lõpeb üürileping tänavu 31. oktoobril.

Aastatega on inimeste vajadused ja nõudmised suurenenud ja täisväärtusliku teenuse pakkumiseks pole rajatised enam sobilikud ega piisavad. Bangalo ja seda teenindav ala (terrass, abihoone, vetelpääste torn, esinemislava) on amortiseerunud ja vajavad uuendamist. Konkursi eesmärk ongi leida uus arendus ja originaalne visioon.

Pakkuja kontseptsioonist lähtuvalt võib säilitada vana vetelpäästetorni, sest lähima viie aasta jooksul ei ole linnavalitsusel raha torni ümberehituseks. Pakkujal tuleb omarahastusega katta torni ehitamine või ümberehitamine, kooskõlastades selle linnavalitsusega. Ja torn peab kindlasti jääma torniks, selle maksimaalne kõrgus maapinnast on lubatud üheksa meetrit. Ülejäänud ehitised võivad olla kuue meetri kõrgused ja ühekorruselised koos katmata katuseterrassidega.

Soovitakse hooaja pikendamist

Kõigi linnade, kellel on õnne asuda järve-, jõe- või merekaldal eesmärk on hooaja pikendamine. Kolm suvekuud ei rahulda omavalitsust ja ettevõtjadki on huvitatud, et elu veekogu kaldal kestaks kauem kui vaid suvehooaja.

Tamula rannaala puhul on lisaeesmärk välitoitlustushooaja pikendamine, võimaldades istumist katuse ja/või soojendite all. Lahendus, mis on suunatud pikemale välihooajale, oleks kõrgemalt hinnatud.

Kasutuskonkursi eesmärk on leida toitlustav ettevõte kümneks aastaks, ehitiste eluiga peab olema vähemalt 30 aastat. Välisviimistluses soovitatakse kasutada kvaliteetseid ja ajas kestvaid materjale (eelistatud on puit või puiduga kombineerimine). Tualettruumid peavad olema statsionaarsed, mobiilsed kemmergud on keelatud. Samuti ei soovita näha lisaviimistluseta konteiner-soojakuid. Teenindusala peab mahutama vähemalt 30 inimest.

Pakkujal peab olema vähemalt viieaastane toitlustusteenuse pakkumise kogemus, ei tohi olla maksuvõlgnevusi või muid rahalisi kohustusi.

Anonüümseks jääda soovinud ettevõtja, kes on panustanud rannaalade teenindusse mujal Eestis, pidas kümneaastast tähtaega liiga lühikeseks, et katta investeeringuks tehtud kulutused ja teenida kasumit. Arvestada tuleb, et aastad pole vennad ja kui Võru linn tingimusi ei muuda, siis on aastaringse teeninduse pakkumine Tamula ääres firmale ellujäämiseks ülioluline. See tähendab, et inimesed peavad teadma, et Tamula ääres käib aastaajast olenemata alati elu ning on koht, kus keha kinnitada ja pidu pidada.

Pakkumusi hindab linnavalitsuse komisjon. Hindamiskriteeriumide juures on märgitud, et eelistatud on need lahendused, mis võimaldavad aastaringset kasutust.


Ehitusloa kohased ehitustööd peavad olema lõpetatud ja kasutusluba väljastatud hiljemalt 1. maiks 2025.

Pakkumused on oodatud hiljemalt 2. maiks kell 11 allkirjastatult Võru linnavalitsuse infosaali või digitaalselt aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Kui ühtegi pakkumust kella kukkumise ajaks ei laeku, on Eve Saaremäe sõnutsi linnal teatud valikuvõimalus, kuidas edasi minna.

20 PÄEVA ENIMLOETUD