Menu

.      

Enne, kui hakkad firmat looma

  • Kirjutas Liana Allas

NOTAR: Enne, kui hakkad firmat looma FOTO: Aigar Nagel

Laupäevases Võrumaa Teataja artiklis, kus oli juttu tööstuspoliitikast, mainis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, et Eestis on suurusjärgus 140 000 ettevõtet, nende hulgas palju keskmisi, väikesi ja mikroettevõtteid. Kuna ettevõtte asutamine ei ole kunagi varem olnud nii lihtne kui praegu, siis ilmselt tuleb neid ka järjest juurde. On vaid vaja ID-kaarti ja internetiühendust, piisab ettevõtjaportaali sisenemisest ning avalduse ja asutamisdokumentide allkirjastamisest. Kõige lihtsam on firmat asutada üksikisikul: ise teen, ise vastutan, kõik on 100 protsenti minu oma. Kas ikka on?

Kellele kuulub firma?

Jah, kellele kuulub ettevõte, mille oled ise loonud, teinud tööd ning kirjutanud teenuste ja kaupade eest välja arveid, korraldanud raamatupidamist, näinud valu ja vaeva? Vastus on: kuulub asutajast omanikule-osanikule. Seda siis, kui ei ole abielus ja senikaua, kuni ei kavatse osalust poolitada, kinkida ega müüa.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD