Menu

Tiia Kõnnussaar, kirjanikunimega Tia Navi: kirjutamine on rõõm ja vabadus

  • Kirjutas Heleri Lakur

 Lastekirjaniku ja toimetaja Tia Navi sulest on ilmunud palju südamlikke lasteraamatuid. Novembrikuu alguses ilmus tema uusim raamat „Väike armastuse lugu”, mille on lõbusate piltidega illustreerinud kunstnik Kadi Kurema. Foto: AIGAR NAGEL

Ilmselt teatakse Võrus sündinud ja koolis käinud Tiia Kõnnussaart Pere ja Kodu asutaja ja pikaaegse peatoimetajana, ent viimase kümne aasta jooksul on ta lugejaid suutnud üllatada ka üha uute raamatutega. Kirjanikunimega Tia Navilt on ilmunud mitu lasteraamatut ja viimati ka noortenäidend „Kas tead, kool?”.

Kirjutamispisik lapsest saati

„Mäletan seda hetke, kui lugema õppisin. Olin nii umbes viieaastane, kõhutasin kodus vaibal ja ajasin näpuga raamaturidade vahel järge, kui äkki sain aru, et oskan lugeda. Raamat mu ees oli August Kitzbergi „Piibelehe-neitsi”, äärmiselt ilus lugu, ja ma mäletan seda tohutut õnnetunnet, mis mind siis valdas,” meenutab ta esimest lugemisrõõmu. „Raamatute ilm võlus mind nii väga, et otsustasin juba siis, et tahan ka kirjanikuks saada. Seda enam, et raamatud olid meie kodus au sees ja mu noor tädi Siiri Navi oli toona Põlva Koidu ajakirjanik.”

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD