Menu

Võru Kreutzwaldi kool sai kirjaniku suurteose põhjal valminud püsinäituse

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru Kreutzwaldi kooli 5.b klassi õpilased olid kirjaniku 215. sünniaastapäevale pühendatud neljandas maakondlikus veebiviktoriinis kõige aktiivsem klass. Üldvõitjaks osutus sama klassi õpilane Kaija-Liisa Kuklane, kelle vastused olid kõik täiuslikult vormistatud. Pildil on 5.b klassijuhataja Merit Kund(vasakult) ning eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eha Tammo koos 5.b klassi õpilastega. Foto: AIGAR NAGEL

Möödunud reedel avati Võru Kreutzwaldi koolis kirjanik Friedrich Reinhold Kreutzwaldi 215. sünniaastapäeva puhul püsinäitus „Kalevipoeg”, mis on nii kingituseks koolile kui ka tänuavaldus pilteepose loojatelt eesti kirjanikule tema juubeliaasta puhul.

Pilteepose teema kaunistab koolimaja seina ja kiituskirju

„Kalevipoja” põhjal tehtud illustratsioonidega püsinäitus koosneb 21 pildist ja ühest sissejuhatavast pildist. Pildid on valminud mustvalgele lõuendile ning iga pilt kujutab eepose ühte tähtsamat sündmust. Pilteepose „Kalevipoeg” idee autori ja eestvedaja Raoul Annioni sõnul on oluline „Kalevipojast” rääkida just Võrus, sest siin on Fr. R. Kreutzwaldi muuseum ja kirjaniku kodu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD